MAKYAJ VE GÜZELLİK HAKKINDA SÜPER ÖNERİLER

Herkese Merhabalar,
Bu yazımda sizlere makyaj ve bakım hakkında aklıma gelen tüyolardan bahsedeceğim. Bazı ürünlerimizden memnun değilsek bu durumu avantaj haline getirebiliriz. Hatta belki çöpe gidecek bir ürünü tekrar hayata kazandırırız.



1. Mat rujum yok diye üzülmeyin !! Herhangi yapıdaki bir ruju mat ruja çevirebileceğinizi biliyor muydunuz ? Üstelik rujunuzun yapısını bozmadan. Nasıl mı ? Rujunuzu dudağınıza sürün ve üzerinden transparan bir pudrayla geçin. Pudranın transparan olması önemli. Rujunuz anında matlaşacak ve tüm gün dudaklarınızda bozulmadan kalacak.



2. Vazelinin faydalarını eminim bir çoğumuz biliyor. Peki ya vazelinin parfümünüzün kokusunu kalıcılaştırdığını ? Kulak arkasına ya da boynunuza bir miktar vazelin sürün ve o bölgeye parfümünüzü sıkın. Böylece parfümünüz hem daha kalıcı hem de kokusu daha yoğun olacaktır.

3. Jel allığa mı heves sardınız ? Bunun için özellikle satın almanıza gerek yok devreye yine vazelin giriyor. Elmacık kemiklerinize çok az bir miktar vazelin sürün ve üzerine allığınızı uygulayın. Allığınız hem parlak olacak hem de jel allık görünümünde.

4. Çok sevdiğiniz rimeliniz mi kurudu ? Bunun için sıcak suda kaynatma alternatifi var fakat benim önerim farklı. Kuruyan rimelinizin içine 1-2 damla badem yağı / argan yağı / fındık yağı / B vitamini yağı / E vitamini yağı. Bu seçeneklerden herhangi birini aman haa hepsini değil elinizde hangisi mevcutsa rimelinize 1-2 damla katın böylece hem rimelinizi kurtaracak hem de kirpiklerinize aynı zamanda bakım yapmış olacaksınız.

5. Far bazınız yoksa herhangi bir lipbalmı aynı zamanda far bazı olarak kullanabilirsiniz desem ? Evet güzellerim doğru okudunuz, lipbalm da tıpkı far bazı gibi farın rengini ortaya çıkarıp kalıcılığını artırıyor.

6. En sinir olduğum durumlardan bir tanesi de daha yeni aldığım rujumun kırılması hem de bir kere bile kullanmadan. İşte tam bu durumlar için bir çözüm Kırık rujunuzu çakmak ile azıcık eritip, parmaklarınızla yapıştırın ve buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün ilk aldığınız gibi..



7. Elektiriklenen saçlarla bir çoğumuzun başı derttedir eminim ama bunun da çözümü yok değil. Az bir miktar bebek yağını saçlarınıza sürmek elektiriğin havasını alıp adam edecektir :)

8. Son zamanların trendi Fix Plus ( Makyaj Sabitleyici ) almak mı istiyorsunuz. Almadan önce bence şunu deneyin, 5 ölçek suya/gülsuyuna 1 ölçek gliserin katıp fısfıslı bir şişeye doldurun ve iyice çalkalayıp makyajı tamamlanmış cildinize sıkın. Artık bir Fix Plus'a sahipsiniz.

9. Glitter oje mi istiyorsunuz ? Renksiz parlatıcı cilanızın içine kırtasiyede satılan simlerden dökerek glitter oje elde edebilirsiniz, ister tek renk ister rengarenk :)




10. BB krem yerine, kullandığınız bir nemlendiricinin içine bir miktar fondöten sıkıp kremle karıştırarak BB krem elde edebilirsiniz.

11. Kaşlarınız çok dağınık ve düzensiz mi ? Kim istemez jilet gibi dügün kaşları ? Kaş fırçanıza biraz saç spreyinden sıkıp kaşlarınızı bu şekilde tarayın. Artık kaşlarınız sabitlendi :)

12. Kırılmış toz far ya da allıklarınızı iyice toz haline getirip çok az bir miktar alkol döküp karıştırıp spatula ya da çay kaşığıyla kutusuna koyup üzerine kağıt havluyla hafif bastırın. Hatta bu yöntemle farklı renklerdeki ürünlerinizi karıştırıp yeni bir renk elde edebilirsiniz.

13. Hacimli kirpikler mi istiyorsunuz ? O halde rimelinizi sürün ve kurumadan hemen üstüne kulak çubuğuyla bebek pudrası sürüp ikinci kat rimelinizi sürün. Harika hacimli kirpiklere sahip olacaksınız. İşte kanıtı aşağıda :)




14. Bebek şampuanının muhteşem bir makyaj temizleyicisi olduğunu söylemiş miydim ?

15. Şimdi sizlere birçoğunuzun ağzının açık kalacağı bir yöntemden bahsedeceğim. Gözaltı morluklarını kapatmak için içerisinde sim ışıltı olmayan bir kırmızı ruju göz altına sürerseniz morluktan kurtulacaksınız çünkü renk skalasına göre moru nötr hale getiren renk kırmızıdır. '' Nasıl yani yok artık'' diyorsunuz değil mi ? İzlemek için Tık Tık

16. Elinizdeki sarımsak, balık gibi ağır kokuları çıkarmada çoğu zaman sabun hatta bazen parfüm bile yetersiz kalır. Bu kokudan kurtulmak için elinizi metal bir nesneye mesela kaşığa iyice sürtün ve elinizi koklayın. Artık o leşşşş kokular yok :)

17. Ojenizi matlaştırmak isterseniz, tırnağınıza sürdüğünüz ojeyi kurumadan sıcak su buharına tutun ve mat ojelerinize merhaba deyin :)

Aklıma gelenler bunlardan ibaret. Sizin bu şekilde makyaj tüyolarınız varsa yorum kutusuna yazarsanız hepimiz faydalanırız :)

Unknown

.

Nar Ecza

4 yorum:

  1. Canımm harika bi yazı olmuşş bayıldım ve bi sürü şey öğrendim harikasın :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim bitanem, aklıma gelenleri toparlamaya çalıştım. Sizlerin de bu tür püf noktası keşfi varsa paylaşın bizimle olar mııııı :)

      Sil
  2. canımcım muhteşem şuana kadar okuduğum en can alıcı post diyebilirim. kalemine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzuuuum beğenmene çok sevindim umarım sizlere de faydası olur. Benim de en keyifle yazdığım post oldu :) Aklıma geldikçe ilaveler yapıp postu güncelleyeceğim

      Sil

Dur Gitme ! İki Dedikodunun Belini Kıralım :) Cevabımın mailinize gelerek bilgilendirilmek isterseniz sağ altta beni bilgilendir kutusunu tikleyin.